Telefon   22 662 70 77

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jakie jest wyposażenie namiotów na imprezę?

Organizując imprezę na świeżym powietrzu w plenerze, warto zadbać o to, aby pojawiły się na niej namioty. Będą one świetnym schronieniem dla naszych gości nie tylko w przypadku deszczu, wiatru czy upału, ale również miejscem, w którym możemy schować jedzenie, napoje, naczynia i sztućce. Dowiedz się, jakie elementy powinny składać się na wypożyczenie namiotów na imprezę plenerową.

 

Elementy kompletnego wyposażenia namiotów na imprezę

Nim przejdziemy do omówienia wyposażenia zastanówmy się, jakie cechy powinien mieć sam namiot. Kluczową rolę odgrywa stabilność, ponieważ chodzi o bezpieczeństwo naszych gości. Powinien być również wodoodporny oraz odporny na promieniowanie UV. Nie bez znaczenia również jest jego wielkość, chociaż jeżeli na imprezie będzie dużo osób, warto pomyśleć o wynajmie kilku namiotów. A co znajduje się w zestawie montażowym? Otóż są to: konstrukcja wykonana ze stali, plandeki, linki oraz elementy mocujące.

A co z wyposażeniem? Impreza nie może obyć się bez rozmów przy suto zastawionym napojami i jedzeniem stole. Powinniśmy zadbać o stoły, krzesła i ławy, które zagwarantują taką ilość miejsca, aby goście komfortowo spędzili czas. Na stole nie może zabraknąć obrusu. Uroczyste okazje wymagają wszak specjalnej oprawy. Warto pomyśleć również o barku na kółkach, z którego będą serwowane drinki. Nic nie smakuje tak dobrze jak przepyszne dania prosto z grilla, dlatego tego elementu nie może zabraknąć w naszym wyposażeniu. Do podgrzewania dań i zapewnienia odpowiedniej temperatury w namiocie przyda się również pojemnik grzewczy z butlą gazową.

W zależności od naszych potrzeb i rodzaju imprezy możemy podstawić zarówno na meble drewniane, jak i mniej eleganckie, ale bardziej praktyczne meble plastikowe.

Oczywiście na koniec zostaje nam to, co znajdzie się na stołach, czyli jedzenie i napoje. Warto dobrać je tak, aby wszyscy goście byli zadowoleni, również ci o specjalnych potrzebach żywieniowych, którzy na przykład nie jedzą mięsa lub mają dietę bezglutenową.